24 mar

Ulike former for camping

iStock_000062182428_SmallUlike former for camping

Økoturisme og reisemåter som er milde mot naturen blir mer og mer populære. Mange velger å fly så lite som mulig, men heldigvis betyr ikke det at man er nødt til å ofre de store ferieopplevelsene.

Camping i Norge kan være nokså spektakulært på grunn av den bent ut utrolige naturen vi har. Uansett om du higer etter bølgenes sus og fiskebåter eller om du ønsker deg til skogens stillhet og de største fallhøydene, så finner du det du leter etter her hjemme.

Avhengig av hvor mye tid og penger du har finnes det mange valgmuligheter for hvordan du setter opp campingturen din. Én mulighet er å pakke et telt i ryggsekken, slik at man alltid har overnatting tilgjengelig, uansett hvor man befinner seg. Teltturer trenger ikke bety en kjapp vandretur opp til nærmeste tjern, du kan fint reise Norge på langs med et telt i sekken. Hvis du virkelig vil reise langt lønner det seg nok å satse på en effektiv transportmetode som tog eller bil, men du kan komme langt og se mye kun ved hjelp av de kreftene du selv besitter også. Mange av riksveiene i Norge er flotte for sykkelturer, og det finnes også mange lange ruter for fotturer over hele Norge.

A senior couple kissing while sitting in front of their RV at the picnic table.

Et annet godt campingalternativ, spesielt for dem som camper ofte, er campingvogn eller campingbil. Man er selvsagt ikke nødt til å kjøpe, det er også mulig å leie både bil og vogn flere steder i landet. Med vogn eller bil har man en del mer komfort enn det man har i et telt, spesielt i forhold til soveplass og muligheter for matlaging. Fordi vi har så mange campingplasser i Norge er det relativt enkelt å finne et sted å parkere for en natt eller tre. Det koster heller ikke så mye, og man får sjansen til å møte andre som også er ute og reiser.

Selvsagt er det også mulig å reise på campingferie utenfor Norges grenser, men da er det viktig at du sjekker nøye opp regler for telting, sikkerhetshensyn og andre ting som kan påvirke hvor godt utbytte du får av ferien din.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *