19 apr

Camping

 1200px-Jotunheimen_TrailCamping

I dag finnes det så mange alternativer til ferieturer at man nesten kan bli litt svimmel. Hele verden er kun et tastetrykk unna, og det trenger heller ikke være spesielt dyrt å reise til nye og eksotiske reisemål. Til tross for dette viser det seg at camping blir bare mer og mer populært blant nordmenn. Kanskje det skyldes friheten camping gir, kanskje er det på grunn av prishensyn eller kanskje det er at flere ønsker å oppleve mer av det vi har tett innpå oss.

Det finnes mange måter å campe på. Mange tenker kanskje først på teltturer nå de tenker på camping, og det er jo ikke uten grunn. Et telt er et flott overnattingsalternativ spesielt når man prøver å reise på budsjett. Et telt kan enkelt pakkes enten man reiser med bil, tog, sykler eller man tar bena fatt. Telt kan slås opp så og si hvor som helst, så lenge man sørger for at man ikke kommer i konflikt med grunneiere. Det er vanskelig å komme nærmere naturen enn man gjør i et telt, og vi er jo så heldige her i Norge at det også er relativt trygt å telte. Det anbefales ikke å telte utenlands dersom du ikke sjekker nøye opp hvilke sikkerhetstilsyn du må ta.

iStock_000091226717_SmallEt annet campingalternativ er campingvogner og –biler. Man kommer riktig nok ikke like nær naturen, men man har samme type frihet som når man telter. Man kan stoppe nesten hvor som helst og når som helst. I Norge har vi et godt utvalg av campingplasser, hvor det er mulig å sette opp campingvogn, campingbil, telt eller leie små hytter. Den Norske Turistforeningen har også et utvalg av hytter, buer og annet som kan brukes når man er ute på tur i den norske naturen.

Camping passer spesielt godt for de som er interessert i friluftsliv. Det er lett å kombinere campingturer med naturopplevelser, enten man er interessert i skog, sjø eller fjelltopper. I Norge er vi heldige som har så utrolig mye flott natur rett utenfor husdøren, og camping er en flott og naturvennlig måte å utnytte denne naturen på.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *