25 jun

Camping på fjellet – utstyrsliste


En campingtur med telt gir deg muligheten til å legge opp turen slik du selv ønsker. Med telt overnatter du nesten der du vil, og du kan gå mye lenger bort fra folk og fe enn dersom du skal overnatte i en hytte. Med det rette utstyret, blir teltturen både morsom og spennende.


Hva trenger du?


Skal du på telttur, trenger du selvsagt et telt. Du trenger også liggeunderlag og sovepose, og det er viktig å velge sovepose etter årstid. Teltets størrelse avhenger selvsagt av hvor mange du skal dra på tur sammen med. Hvis du vil ha varm mat, kan du ta med en primus, ettersom det ikke alltid er mulig eller tillatt å tenne bål. Du trenger også vannflasker med tett kork, i tilfelle det er langt mellom bekker og elver. I tillegg trenger du gode klær og praktiske sko. Gode sko er helt nødvendig for å få godt grep, og for å forebygge gnagsår og skader. Tenk på at været kan forandre seg raskt, så ikke glem ullsokker, boblejakke, lue og votter, selv om det er sommer. Ta med tynne klær som kan brukes lag på lag, for eksempel ull eller fleece.


Tenk sikkerhet

Alle husker å ta med mat når de skal på tur, men det er ikke alle som tenker på å ta med kart og kompass. Mange tror at GPS på mobilen er nok, men hva skjer dersom du ikke har dekning, eller dersom mobilen blir våt? Kart og kompass kan redde livet ditt, så ikke legg igjen det hjemme! Andre ting vi anbefaler å ta med, er myggspray eller myggservietter, salve mot insektstikk og gnagsårplaster. Ta også med tennstål og litt førstehjelpsutstyr. Det finnes små reisesett å få kjøpt på apoteket. Lommelykt og kortstokk bør også være med i sekken.


A close up of a compass needle pointing North, with the background being an OS map.

Moderne – men ikke for moderne

Det finnes mange nye hjelpemidler man kan ta med, som en solcellelader eller en reservelader til mobilen. Dette er nyttig, men ikke la mobilen ta kontroll. Mobilen kan virke forstyrrende og hindre gode opplevelser, selv om den kan være nyttig som GPS og dersom man trenger råd eller hjelp. Men legg vekk mobilen mest mulig og nyt heller naturen.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *