5 sep

Naturopplevelser i hele verden

I den tiden vi lever i, ligger verden stort sett for våre føtter. Spesielt for oss nordmenn. Vi har muligheter til å reise og oppleve, som mange andre bare kan drømme om. Og vi skal ikke mer enn et par generasjoner tilbake i tid, før dette ikke var en mulighet som de fleste hadde. Likevel er det det de norske naturopplevelsene som skal få fokus i dag.

Reis nordover, ikke mot sør!
Vi har mange virkelig vakre perler i dette landet vårt. Det er ikke nødvendig å reise til den andre siden av kloden for å få oppleve storslått natur. Vi trenger ikke å reise til Afrika for å få oppleve de «5 store». Det er slett ikke nødvendig å besøke Stonehenge eller Påskeøya når du ønsker å kjenne på de magiske energiene som enkelte landskap bærer med seg.

Ønsker du å oppleve et urfolk som lever i pakt med naturen, og som respekterer naturen og de ressursene som finnes der? Hva med å sove under åpen himmel, eller omringet av jord eller is? Et sted der solen aldri går ned, eller der den aldri stiger over horisonten. Men der fargespillet likevel setter et magisk preg på himmelteppet. Det høres ut som en fantasiverden, ikke sant? Men stedet finnes, i Norge! Besøk vakre Finnmark, og bli grepet av undring.

Lofoten, Landscape, Ramberg, Norway

Finnmark er vårt eget eksotiske fantasiland
Noen ønsker å Dra på safari med Nyati-safari.no. Vi anbefaler at du heller drar på safari i ditt eget hjemland. Du vil garantert bli overrasket over alle opplevelsene som venter deg. Reis nordover, og besøk Finnmark. Her lever samer og kvener i ett med naturen, og den ene opplevelsen utløser den andre. Lokalbefolkningen i Finnmark er et eget folkeslag, og kanskje skyldes det at hele fylket tross alt ble brent ned under andre verdenskrig. Menneskene her vet hvordan man lever i pakt med naturens krefter, og dansen er det moder jord som leder an. Her finner du nordlys og midnattssol, og du kan overnatte i tradisjonelle jordgammer eller i et moderne, men annerledes, ishotell.

Kan du høre stillheten?
Når du er ferdig med reinsafari og laksefiske, multebærplukking og rypejakt, så kan du sette deg ned og bare være stille. Kjenn på den mektige kraften. Kjenn lukten av frisk og nesten urørt natur. Kjenn den friske vinden stryke deg over ansiktet – du kan nesten høre at de arktiske gudene snakker til deg. Lukk øynene, hør bålet sprake. Med ett hører du en melodi. Hvorvidt det er vinden, eller en gammel joik fra fordums tider, vites ikke. Kanskje er det bare stillheten som ønsker å si hei til deg? Slike opplevelser kan ikke beskrives med ord. Ingen ord er store nok til å fange disse mektige inntrykkene. Pakk sekken din, og vend nesen nordover. Det er på tide å bli kjent med den eksotiske delen av ditt eget land. Stillheten venter på deg …

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *