15 nov

En helg i lavvo

Vil du være ute i naturen et par dager, men samtidig ha tilgang til en «innendørs» plass med litt rom for å røre seg på? Vil du nyte alle måltidene på turen utendørs, men er bekymret for at regn eller snø skal ødelegge grillingen? Da er en lavvo et perfekt sted å tilbringe helgen. Du har tak over hodet om det skulle være nødvendig, samtidig som du har naturen rett utenfor døren. Og med et hull i toppen til røyken fra bålet dere tenner i midten kan ikke vær og vind sette en stopper for grillingen.

The Northern Lights AuroraFor alle aldre

Har du familie med små barn er det ingen hindring, men tvert imot en fordel. Ingen liker seg bedre i skogen i en lavvo enn barna. Og uten skole dagen etter er det spennende for de små å få noen sene kvelder ut av turen også. 11-åringer over hele landet holder seg «Lys våken». gjennom natten når anledningen byr seg. Og man sover gjerne ekstra godt i soveposen sin i lavvoen etter en lang og spennende dag med mye frisk luft. Å være litt opp i årene trenger heller ikke være noen hindring. Bare ta med noen klappstoler og inviter med besteforeldrene.

Det trenger ikke være komplisert

Selv om lavvoen er relativt stor trenger det ikke være et stort prosjekt som tar halve dagen å sette opp. Mange eiere av lavvoer velger også å ha den stående på samme sted gjennom sesongen om den brukes ofte. Sjekk hvordan reglene er der du bor, og finn ut hvem som eier skogen. Blir det regnet som offentlig plass, eller er det privat eiendom? Ikke alle skogeiere liker å ha en lavvo stående på eiendommen sin over lengre tid, men spør du først bør det ofte gå fint. Naturen bør kunne nytes av alle, og så lenge du ikke sjenerer noen er det bare å slå seg løs.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *