6 nov

Hvordan velge riktig campingutstyr

Camping har blitt så populært at til og med merker som ralph lauren og lauren ralp lauren har begynt å produsere campingutstyr – så langt kun t-skjorter og bukser, vel og merke, men det er trygt å si at camping ikke lenger er en fritidsaktivitet reservert for de som ikke har råd til 5-stjerners hotell. Fritidsaktiviteter og camping blir stadig mer populært, ikke bare blant Norges befolkning, men globalt sett. Så når det er tid for å dra en tur til fjells, hvilket utstyr bør du velge?

For den kvalitetsbevisste camper er det mange merker å velge mellom. Dersom friluft er en stor del av din fritidsinteresse, er det på tide å investere i kvalitetsutstyr som vil følge deg på turer i mange år framover. Her er en titt på noen av de beste produsentene markedet har å tilby.

Tursko

For godt fottøy er Merrell et kjent merke som produserer sko og støvler til både tur- og hverdagsbruk av god kvalitet. Merrell er særlig kjent for å bruke naturlige materialer som lær og Gore-Tex, i nøytrale fargenyanser. Fra å starte som en produsent av cowboy-støvler i USA, har Merrell utviklet seg til å ha et navn internasjonalt blant fritidsinteresserte. I tillegg til fottøy har merket også en serie med turklær, men det er altså fottøy de er kjent for.

Regnjakken

En god regnjakke er alfa-omega på tur, også om sommeren. Væromslag i fjellterreng er et kjent fenomen ikke bare i Norge, og når været skifter er det viktig å ha en god regnjakke med seg. Det finnes mange ulike typer regnjakker, og man må velge med omhu. Valget er avhengig av hva du vil ha ut av regnjakken – det finnes ingen regnjakker laget for alle situasjoner. Dersom jakken må være helt vanntett er en oljebasert jakke best, men til gjengjeld vil jakken ikke ha gode pusteegenskaper. Motsatt vil en lett regnjakke med gode pusteegenskaper ikke gi mye beskyttelse i regnværet. En produsent som har funnet et godt kompromiss er Haglöfs med sin Roc Spirit regnjakke. Dette er en lett regnjakke med en vannsøyle på 28,000 mm som også puster godt.

Turbuksen

Hva gjelder turbuksen finnes mange merker å velge mellom, og som for regnjakken vil valget avhenge av hva man ønsker å bruke buksen til. Hvis buksen skal brukes hovedsakelig gjennom høst- og vintersesongen i Norge, er de viktigste kriteriene at buksen holder deg varm og tørr. Det er derfor viktig å velge en bukse som er vindtett, og vanntett om mulig. Norønnas bukse «Svalbard» møter strenge krav, og denne er både vindtett og fôret, og er garantert å holde deg varm. En enkel test man kan gjøre i butikken for å sjekke om en bukse er vindtett, er ‘blåsetesten’. Simpelthen hold en del av buksen mot munnen, plasser håndflaten på innsiden av buksen, og blås så hardt du kan. Hvis du ikke kjenner noe, er buksen vindtett.

Merker som Merrell, Norrøna og Haglöfs får du kjøpt hos Fjellsport, XXL og de fleste forhandlere av sportsutstyr. Se nettsiden vår for mer informasjon om camping.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *