6 des

Camping uten campingvogn

Hvem elsker vel ikke campinglivet? Favoritt-ferie som vi alle liker å kalle det, er ferie der vi kan slappe av, nyte late dager og treffe kjente og nye mennesker. Ordet camping er utledet fra uttrykket for leirplass, har vært en av nordmenns beste ferie-måter hvert eneste år. For tusenvis av år siden, ja da var alle på campingferie hele livet, da leirplassen var camping og i midten et bål man kunne samles rundt. Det kan hende at det er derfor vi også nå er så glade i å campe.

Etter hvert har det blitt svært vanlig å forbinde camping med bruk av campingvogn eller bobil, altså former hvor en har campen med seg når en reiser. Med ekte camping forstår vi reiser hvor en overnatter i telt eller under åpen himmel eventuelt i hengekøye. Særlig det siste har fått et oppsving de siste årene.

Annet utstyr

Ved denne type camping er valg av utstyr avgjørende for en vellykket tur. Det er stor forskjell på en badetur med familien hvor en ligger fast ved en strand om sommeren. I det tilfelle er det viktig å tenke igjennom hvor stor plass, man trenger og ellers være forberedt på at det kan bli regn. Dette forutsetter gjerne store telt, kanskje med flere rom med mulighet for tørking av klær og overtrekk som sikrer at en ikke blir våt. Med enda bedre lån på dagen blir dyre reiser unødvendig og camping med nytt utstyr enkelt og oversiktlig.

Vintercamp

En helt annen situasjon er om man er alene på fjelltur om vinteren. Her er det avgjørende å velge utstyr som holder på varmen, som er lett å sette opp og pakke ned. Vekt og volum er avgjørende for en vellykket tur. I tillegg til at utstyret må tåle nedbør er dette situasjoner hvor en ikke alltid kan komme i ly for vind og vær, slik at utstyret må være robust og vindtett. En type camping som har blitt svært populær på kort tid er turer med hengekøye hvor en overnatter under åpen himmel.

Fordelen er at utstyret er lett, men man er avhengig av at man kan få solid feste for hengekøya. Dette vil i praksis si at turene begrenser seg til områder hvor det er større trær. Da været ofte er uforutsigbart forutsetter en behagelig tur at man har med vanntett overtrekk. Ved overnatting ute under åpen himmel er en også utsatt for insekter, særlig i de tilfeller hvor en overnatter i myrlendt terreng. Det kan derfor være lurt å ha med seg myggnett.

Andre typer camping

En mer ekstrem form for camping er der man ligger på bakken eventuelt hvor man lager seg en barhytte på stedet. Dette krever gjerne litt kunnskap om hvor man bør ligge og utstyr for å lage liggeunderlag eventuelt barhytte. Denne type camping er generelt noe mer værutsatt enn de tilfellene hvor man bringer med seg overnattingsstedet.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *