14 jan

Gjør campingturen mer behagelig

Er det lov med luksus når du er på camping? Ja, selvfølgelig er det det. Camping trenger ikke å bety at du må sove i et trangt telt plassert på et ujevnt underlag. Å dra på camping trenger heller ikke å bety mygg og striregn og våte soveposer. Hvis du tar med familien på den typen camping, vil camping fort bli en upopulær aktivitet, spesielt blant barna. Men med god planlegging, og litt ekstra luksus, kan campinglivet bli en suksess for hele familien.

Velg tidspunktet med omhu

Ofte er det ikke lurt å planlegge campingferien altfor lang tid i forveien. Ikke sett av en fast dato flere uker før avreise. Været er veldig omskiftelig i Norge, og det er lurt å dra på campingtur når det er fint og stabilt vær. Derfor bør du følge med på værmeldingen, og planlegge turen kort tid før dere skal dra. Og hvis værmeldingen er dårlig, er det bedre å utsette turen, eller reise til et sted der været er bedre. Hvor stabilt været er, avhenger av hvor i landet du er.

Ta med litt ekstra luksus

Ikke planlegg at dere skal leve som i steinalderen når dere drar på camping. Ta med god mat, gjerne noe lettvint. Litt ekstra godteri er lov, og det er også lov å spille spill eller se på film på mobilen, men legg gjerne vekk mobilen på dagtid og spar filmene til kveldene i teltet. Hvis dere setter opp teltet i nærheten av vann, bør dere prøve å bade. Ta gjerne med myke badekåper i stedet for håndklær, og husk batterilamper til å lyse opp i teltet. Velg gjerne et ekstra stort telt, slik at dere slipper å ligge trangt.

Det er ingen skam å pakke sammen

Husk at camping skal være morsomt. Ikke pin deg selv eller familien gjennom utallige gråværsdager, vind og regn. Blir det dårlig vær mens dere er på tur, bør dere heller pakke sammen teltet og leie en hytte eller et hotellrom. Dårlig humør vil bare ødelegge ferien for dere alle.

Leave a Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *